DamavandMOTAI

مدیریت تکنولوژی و نوآوری

DamavandMOTAI

مدیریت تکنولوژی و نوآوری

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ساختمان‌های سبز چیست؟
ساختمان‌های سبز عبارت است از طراحی و ساخت و ساز ساختمان‌هایی که با ملاحظه سه عامل زیر ساخته شده‌اند:
1.  سلامتی و کیفیت محیط داخل
2.  بیشترین بازده انرژی و ذخیره آن
3.  مبتنی بر تفکر حداکثر استفاده از منابع طبیعی
 
معیارهای سنجش ساختمان‌های سبز
در آمریکا و در بیشتر کشورهای جهان ساختمان‌های سبز براساس گواهی LEED (راهنمایی طراحی محیطی و انرژی) که توسط هیأت برنامه‌ریزی انجمن ساختمان‌های سبز آمریکا تنظیم شده شناخته می‌شوند و تمام پارامترهای آن بر پایه دو عامل زیر استوار است: اقتصادی بهتر و محیطی مطلوب‌تر، براساس این گواهی ساختمان‌های سبز در 5 گروه اصلی بررسی می‌شوند.

 
سایت پایدار: در ساختمان‌های سبز به سازگاری و همزیستی سالم با طبیعیت و دوستی با آن اولویت بیشتری داده می‌شود که بر این اساس ساخت و ساز پروژه هیچگونه خدشه و صدمه‌ای به محیط طبیعی دربرگیرنده پروژه چه در مرحله اجرا و ساخت و ساز و چه پس از آن وارد نکند و از نتایج این بخش، انتخاب بهینه سایت و توسعه شهری و توسعه زمین‌های مقاوم را برای مالکین و کارفرمای ساختمان‌ها به ارمغان می‌آورد. در این بخش میزان استفاده متناوب از حمل و نقل برای دسترسی به امکانات و تسهیلات موجود در سایت را کم می‌کند و به کاهش میزان زیان‌های وارده به سایت و اداره کردن آب‌های باران تشویق می‌کنند و پروژه‌ها از این جهت که منجر به کاهش جزایر گرمایی و آلودگی‌های محیطی می‌شوند باارزش می‌گردند.
 
بهره‌وری از آب: در ساختمان‌های سبز به استفاده مفید از آب اهمیت بسیار داده می‌شود و شامل تمهیداتی است که منجر به کاهش استفاده از آب‌های آشامیدنی برای آبیاری و همچنین مانع هدر رفتن آب شرب می‌گردند.
 
انرژی و اتمسفر: در این بخش ساختمان‌هایی را که تحت نظر کمیسیون بنیادی هستند از نظر سیستم ساخت و ساز در تمام مراحل اجرا و طراحی بیمه می‌کنند. این ساختمان‌ها حداقل استفاده از انرژی را فراهم می‌کنند و استفاده از سردکننده‌های cfc (منوکربنات کلر) و همچنین سیستم گرمایش و تهویه و دستگاه‌های تهویه هوا و سردکن‌ها را در ساختمان‌های جدید به حداقل ممکن می‌رسانند و یا حذف می‌کنند.

 
این اعتبار و گواهی به ساختمان‌هایی داده می‌شوند که بیشترین استفاده بهینه از انرژی را داشته باشند و استفاده از انرژی‌های تجدید شدنی در سایت و استفاده حداکثر از مواد و مصالح سبز و تهیه آنها از کمپانی‌های معتبر و شناخته شده را داشته باشند و گواهی‌های لازم را از طریق کمیسیون‌های مربوطه پس از بررسی و سنجش‌های مداوم و طولانی در حین اجرای ساختمان‌ها کسب کرده باشند.
 
مصالح و منابع: در این بخش به استفاده حداکثر و ذخیره مواد و مصالح دارای چرخه در طبیعت که در طراحی و اجرای ساختمان‌ها استفاده می‌شوند اولویت داده شده است. همچنین به استفاده حداکثر از مواد طبیعی دارای چرخه طبیعی و ساخت مواد و مصالح سازگاربا محیط بومی و استفاده چوب  در مصالح تشویق می‌کند. این گواهی به پروژه‌هایی داده می‌شوند که مصالح آن بخشی از بنا در روی سایت مورد استفاده مجدد قرار بگیرند و برای اجرای ساختمان دیگر با طراحی نو قابل استفاده باشند.
 
کیفیت محیط‌های داخلی: ساختمان سبز باید آرامش حرارتی و استفاده بهینه از نور طبیعی و کنترل دودهای مضر چون سیگار و آلودگی هوا را برای ساکنین فراهم می‌کند.
این گواهی به ساختمان‌هایی داده می‌شود که کمترین میزان دی‌اکسیدکربن و بیشترین میزان تهویه، مدیریت کنترل کیفیت هوای داخل در حین و بعد از ساخت و ساز را دارا باشند. استفاده حداقل از مواد و مصالح منتشر کننده نور و مواد روکش‌دار و رنگ‌ها و اندودها اهمیت داده می‌شود.
منبع: http://greenplants.blogfa.com/8909.aspx
مفاهیم: LEED چیست؟
دانش > دانش - همشهری‌آنلاین:
LEED
LEED
LEED
LEED مخفف Leadership in Energy and Environmental Design است که به فارسی می‌توان آن را مصرف بهینه انژی و طراحی زیست‌ محیطی ترجمه کرد و آن گواهینامه‌ای است که برای خانه‌های به اصلاح سبز داده می‌شود و دارای درجه و کیفیت مختلفی است.
LEED چیست؟
در سال 1993 انجمن ساختمان سبز ایالات متحده تحت نظر کمیته محیط زیست انستیتو معماری آمریکا تشکیل شد این انجمن برای مدیریت و سنجش ساختمان‌های پایدار نیازمند یک ابزار بود. آنچه که امروز به نام گواهینامه لید شناخته می‌شود همان ابزار است. در سال 1998 اولین ویرایش گواهینامه لید برای ارزیابی ساختمان‌های سبز مورد استفاده قرار گرفته طی سالیان گذشته بارها این گواهینامه ویرایش شده است.
چه نوع ساختمان‌هایی گواهینامه LEED را دریافت می‌کنند؟
گواهینامه لید سعی بر این دارد که تمامی انواع ساختمان‌ها را مورد ارزیابی قرار دهد و می‌تواند برای تمام انواع ساختمان‌ها شامل ساخت و ساز‌های جدید و نوسازی‌های کلی ساختمان‌های موجود فضاهای تجاری، هسته یا پوسته یک ساختمان، مدرسه یا منزل، استفاده شود. البته این گواهینامه برای واحد‌های همسایگی، فضاهای بهداشتی و خرده فروشی‌ها نیز در چند پروژه در حال آزمایش شدن است تا امروز چیزی در حدود 4.5 میلیون فیت مربع ازاین گواهینامه استفاده کرده‌اند.
LEED چکار می‌کند؟
گواهینامه LEED یک سیستم امتیازی است پروژه‌های ساختمانی برای اینکه معیارهای ویژه ساختمان‌های سبز را داشته باشند و به عنوان یک پروژه سبز شناخته شوند می‌بایست امتیاز‌های گواهینامه لید را بدست آورند. این پروژه‌ها می‌بایست در هفت معیار گواهینامه لید پیش‌نیازهای سخت‌گیرانه آنها را کسب کرده تا در ادامه بتوانند امتیازهای این معیارها را کسب کنند.
پنج معیار اصلی این گواهینامه عبارتند از :
پایداری سایت
 کارایی آب
انرژی و اتمسفر
مصالح و منابع
کیفیت فضای داخلی
و یک معیار که جدیدا اضافه شده با ماهیت خلاقیت در طراحی شناخنه می‌شود که قرار است آن دسته از معیارهایی را که در معیارهای پنج گانه طراحی محیطی لحاظ نشده‌اند را پوشش دهد.

 

 

 

 

 

 

 


 

ساختمان سبز روندی است که با محیط زیست وحفظ منابع زمین سازگار، درطول عمر ساختمان سازگار می‌باشد. از خود ساختمان گرفته تا طراحی، ساخت و ساز، بهره برداری، نگهداری، تعمیر و تخریب آن با محیط زیست همگام بوده ساخت آن نیازمند همکاری متقابل اعضای تیم طراحی می‌باشد. معماران و مهندسین و خریداران در هر مرحله از تکمیل پروژه ساختمان سبز در تلاشند تا توسعه دهنده و تکمیل کننده طراحی کلاسیک ساختمان باشند تا از نظر صرفه اقتصادی، ماندگاری و تامین آسایش در سطح بالایی قرار گیرد. اگرچه تکنولوژی روز به طور پیوسته، توسعه یافته‌ تا تکمیل کننده فعالیت‌ها در ساخت ساختمانی سبزتر باشد، ساختمان‌ها ی سبز طراحی شده‌اند تا از تاثیر کلی محیط ساخته شده بر سلامتی انسان و محیط زیست از طریق:
مصرف مفید از انژی آب و دیگر منابع
محافظت از سلامت محیط زیست و بهبود کارایی کارکنان
کاهش مصارف، آلودگی و تخریب محیط زیست
مفهوم مشابه، ساختمان طبیعی (Natural Building) می‌باشد، ساختمانی که معمولا زیر بنای کوچکتری دارد و هدف اصلی استفاده از مواد اولیهٔ طبیعی که به طور بومی در هر ناحیه موجود است، می‌باشد. دیگر موضوع‌های مرتبط، طراحی پایدار (Sustainable Design) و معماری سبز (Green Architecture) می‌باشد. می‌توان پایداری را به معنای بر طرف ساختن احتیاجات نسل حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسل‌های های آینده درتامین نیازهایشان، تعریف کرد. اگرچه بعضی ازبرنامه‌های ساختمان سازی سبز به عمل مقاوم سازی بناهای موجود کمکی نمی‌کنند؛ لیکن اصول ساختمان سبز به راحتی می‌تواند در فعالیت‌های مقاوم سازی ساختمان‌های موجود همچون ساخت سازه‌ای جدید بکار برده شوند.

 

http://pad.um.ac.ir/discussion/view/1108665

 

 

 

 

 

 

 

  • حسین جمالی مقدم
  • ۰
  • ۰

مدیریت تکنولوژی (Management Of Technology; MOT) تخصصی میان رشته‌ای است که علوم پایه، مهندسی،علوم انسانی و دانش و روش‌های مدیریت را یکپارچه می‌کند و بر تکنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت توجه می‌شود. در تعریفی دیگر مدیریت تکنولوژی به مفهوم مدیریت سیستم‌هایی است که به ایجاد، کسب و استفاده از تکنولوژی کمک می‌کنند.

رشته مدیریت تکنولوژی برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ توسط انستیتو تکنولوژی ماساچوست (MIT) در مقطع کارشناسی ارشد ارائه شد. از آن موقع تاکنون ده‌ها دانشگاه اقدام به ایجاد دوره‌های آموزشی متنوعی در مقاطع مختلف تحصیلی، شامل دوره‌های کوتاه‌مدت چندروزه تا دوره‌های دکترای تخصصی نموده‌اند و در حال حاضرصدها تشکل ملی و بین‌المللی اعم از انجمن‌های تخصصی، مؤسسات آموزشی، شرکت‌های مشاوره‌ای و مانند آنها در بخش مدیریت تکنولوژی، در کشورهای مختلف فعال می‌باشند.

انجمن‌های تخصصی مرتبط با رشته مدیریت تکنولوژی عبارتند از:

هدف اصلی مدیریت تکنولوژی آن است که با شناخت صحیح ماهیت تحولات فنی، بالاخص در بخش تکنولوژی‌های پیشرفته تلاش نماید تحولات فوق را آنچنان ساماندهی نماید که نه تنها شرکت‌ها و بنگاه‌های مختلف بتوانند با اطمینان به تکنولوژی‌های خود اتکا نمایند، بلکه با فرصت‌طلبی، زمینه موفقیت آنها را در عرصة رقابت جهانی نیز فراهم نماید.

مدیریت تکنولوژی بر خلاف رشته‌های مدیریت صنایع و مهندسی صنایع که هدف اصلی خود را صرف بهبود و ارتقای کارایی تولید نموده‌است، سعی دارد با تمرکز بر روی "تکنولوژی" و فرایندهایی همچون تحقیق و توسعه، نوآوری، انتقال تکنولوژی و همکاری تکنولوژی، نحوة به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید و تعمیق تکنولوژی‌های موجود را در بنگاه‌های مختلف تولیدی و خدماتی، تعیین و مدیریت نماید. مباحث اصلی رشتة مدیریت تکنولوژی به‌خوبی نشانگر وجوه تمایز این رشته از سایر رشته‌های تخصصی است؛ مباحثی که برخی از مهم‌ترین آنها به‌شرح زیر هستند:

  • مدیریت نوآوری و تغییرات تکنولوژیک
  • مدیریت واحدهای تحقیق و توسعه
  • روش‌های ارزیابی تکنولوژی
  • روش‌های انتقال تکنولوژی
  • برنامه‌ریزی استراتژیک تکنولوژی

*  مدیریت فناوری مدیریت انتخاب، اکتساب، بکارگیری (بهره‌برداری)،  توسعه (بهبود) و اشاعه فناوری‌ها است.

  • حسین جمالی مقدم